OREŠKOVIĆ OBJAVIO IMENA: ‘Imamo 2 potpredsjednika Vlade i 20 ministara’

0
347
Autor: M. Marić

“To je vrlo kvalitetan tim, zdrav i mlad, tu ima novih imena koja niste očekivali. Uglavnom, to je vrlo zdravi miks u kojem vlada timski duh”, kazao je Orešković.

U nastavku pratite tijek događaja:

12.38 “Hvala svima za sve što su mi pružili, na podrškama i idejama, svi u procesu bili su spremni pomoći u svim izazovima koji nas očekuju. Ovaj tim je moj tim, i vrlo sam sretan i ponosan što je taj tim spreman raditi. Očekujem povjerenje sutra u Hrvatskom saboru za svoju vladu tako da što prije počnemo raditi. Ispred nas su veliki izazovi i zato sam se spreman što prije uhvatiti s njima” zaključio je mandatar.

12.07 Mandatar Orešković obratio se javnosti. “Izabrali smo vrlo kvalitetan tim. Imamo 2 potpredsjednika i 20 ministara. Zadnjih 15 dana imao sam 60 sastanka s kvalitetnih ljudima iz akademije i poslovnog sektora i drugih. Izabrali smo kvalitetan tim”, izjavio je Orešković.  “To je vrlo kvalitetan tim, zdrav i mlad, tu ima novih imena koja niste očekivali. Uglavnom, to je vrlo zdravi miks u kojem vlada timski duh”, dodao je.

Objavljena su imena ministara:

PREMIJER – Tihomir Orešković

PRVI POTPREDSJEDNIK – Tomislav Karamarko

POTPREDSJEDNIK – Božo Petrov

MUP – VLAHO OREPIĆ ( MOST)

MINISTARSTVO UPRAVE – DUBRAVKA JURLINA ALIBEGOVIĆ – (MOST)

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE – Davor Romić (MOST)

MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA – Slaven Dobrović  (MOST)

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA– Ante Šprlje

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA – Tomislav Panenić

MINISTARSTVO BRANITELJA – Mijo Crnoja

MINISTARSTVO FINANCIJA – Zdravko Marić

MINISTARSTVO GRADITELJSTVA – Lovro Kuščević

MINISTARSTVO KULTURE – Zlatko Hasanbegović

MORH – Josip Buljević

MINISTARSTVO PODUZETNIŠTVA I OBRTA – Darko Horvat

MINISTARSTVO PROMETA – Oleg Butković

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU – Tomislav Tolušić

MINISTARSTVO SOCIJALNE POLITIKE – Bernardica Juretić

MINISTARSTVO TURIZMA – Anton Kliman

MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOG SUSTAVA – Nada Šikić

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA – Miro Kovač

MINISTARSTVO ZDRAVLJA – Dario Nakić

MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA – Predrag Šustar

Tijek ranijih događaja: 

Na ulazu u sjedište HDZ-a novinari su prije zasjedanja Predsjedništva HDZ-a zapazili Božidara Kalmetu, Franju Lucića, Milana Kovača, Ivana Šukera, Darka Milinovića, Željka Dilbera i druge.

U prostorije HDZ-a ušli su međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, članovi Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković i Darko Horvat, savjetnik predsjednice Republike Josip Buljević,  župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, načelnik općine Nerežišća Lovro Kuščević i povjesničar Zlatko Hasanbegović, zatim Mijo Crnoja i Bernardica Juretić.

Ujutro su ubrzo nakon početka sjednice Predsjedništva HDZ-a iz prostorija stranke izašli Tomislav Ćorić, Goran Marić, Goran Pauk  i Damir Krstičević koji su se spominjali kao mogući kandidati za ministre.
Ćorić, Marić, Pauk i Krstičević, koji nisu članovi Predsjedništva HDZ-a, novinarima nakon izlaska iz stranke nisu davali izjave.

Nakon završetka sjednice predviđene su izjave za medije, a iz HDZ-a su najavili kako će se u 12 sati u Hotelu Sheraton mandatar Tihomir Orešković obratiti javnosti vezano uz sastav nove Vlade.

Osim toga u 15:30h u zagrebačkom sjedištu Mosta nezavisnih lista održat će se konferencija za medije na kojoj je predviđeno predstavljanje ministara predloženih od strane Mosta nezavisnih lista. Odabrane ministre ukratko će predstaviti čelnik Mosta Božo Petrov.

Podsjetimo, Tihomir Orešković te čelnici MOST-a i HDZ-ove koalicije usuglasili su se jučer oko imena ministara u novoj hrvatskoj vladi, a očekuje se kako će imena biti predstavljena javnosti tijekom današnjeg dana.