Ovo su najjači novi HDZ-ovi aduti za dobivanje izbora!

0
268
22.07.2015., Osijek, Dvorana Gradski vrt - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko stigao na klauzuru IV. izborne jedinice i odrzao govor pred velikim brojem clanova stranke. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Uznemirili su se i duhovi u HDZ-u koji mjesecima stagnira te se vrti oko istog mjesta u anketama.

Zazivali su dugo u HDZ-u prijevremene izbore, ali na tom planu osim puno buke nisu poduzeli baš ništa. Dok su oni bučali, Zoran Milanović na noge je digao i mladež i sve SDP-ove pionire ne bi li sa svojom Kukuriku Vladom opstao na vlasti. I premda se činilo kako je Zokijeva Vlada pijetao koji se već skuhao u loncu, u posljednji tren na korak do redovnih parlamentarnih izbora popularnost im je, ako je suditi po anketama, počela rasti. Mazanje očiju javnosti brojkama i kvazi rezultatima ili nešto drugo u ovom trenutku po premijera je manje bitno jer je sve sigurniji u pobjedu na još jednim izborima.

Uznemirili su se stoga i duhovi u HDZ-u koji mjesecima stagnira te se vrti oko istog mjesta u anketama. Ne pomaže im pretjerano terenska aktivnost Milijana Brkića, ali ni angažman Josipe Rimac jer među ostalim nepopularnost šefa stranke krimen je koji ih muči. Zato se Karamarko vođen primjercima iz susjednog SDP-ova dvorišta uz priču o tuđmanizaciji stranke odlučio uoči izbora okrenuti novim mladim snagama koje će sada gurati u medije i javnost nastojeći i na taj način pridobiti lojalnost birača. Riječ je o pet mušketira i jednoj u zadnje vrijeme izrazito glasnoj dami Ivani Maletić koja je ovaj projekt svoje stranke već počela odrađivati nadajući se ministarskoj fotelji, onoj kroz koju će za razliku od Grčića možda ipak moći dokazati kako se točno izvlači novac iz EU fondova, o čemu dotična kontinuirano progovara.

Uz nju, tu je Oleg Butković, javnosti relativno nepoznat, a u HDZ-u znan kao član Predsjedništva i stranačkog Odbora za promet. Nadalje, jedan od mladaca jest i Goran Soldo iz Odbora za gospodarstvo, ali i Tomislav Klarić znan kao gradonačelnik Bakra. Spomenuti na ovoj listi treba i profesora Marka Kolakovića te Dinu Ivana Dogana. Uz to što je mladi tim isprofiliran i spreman za javne nastupe, tematika koju će oni načeti posve je oprečna Karamarkovoj retorici jer na njihovu stolu načet će se priče o gospodarstvu, financijama i nezaposlenosti.

Hoće li sve to rezultirati uspjehom pokazat će parlamentarni izbori za koje su stranački lideri očito odlučili izvući najjače adute nudeći nam pritom i neke novine, koje tek treba testirati. bpz.ba