Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana

0
977

Do petka Bosnu i Hercegovinu očekuje uglavnom oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima.

U utorak, u Bosni i Hercegovini najavljeno je pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Više padalina prije podne u središnjim i istočnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnoga smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

U srijedu, u središnjim i istočnim područjima očekuje se pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi.

Vjetar umjerene jačine sjevernoga smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.

U četvrtak će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima, a u Hercegovini veći dio dana umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine zapadnoga i sjeverozapadnoga smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima.

Vjetar slab zapadnoga i jugozapadnoga smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C, priopćeno je iz Federalnoga hidrometeorološkoga zavoda.