“Ponovo Å kripari” Kolumnu piÅ¡u u EP-HZ-HB “”KO JE JAÄŒI TAJ TABAÄŒI”

0
265

Električni otpor (znak: R) – je fizikalna veličina kojom se izražava omjer napona ijakosti električne struje, što je za mnoge materijale stalna vrijednost (Ohmov zakon). Mjerna jedinica uMeđunarodnom sustavu (SI)je om.

Koliki je električni otpor Nikole Krešića još nije poznato. No trenutno se mjeri omjer napona i jakosti dotičnog.

Električni otpor, suprotan je pojam od električne vodljivosti.

Povodljivost, vodljivost, platformaških kadrova, koji su se prije 4 godine latili ozbiljnog posla menadžiranja EPHZHB-om po volji Zlatka Lagumdžije i neustavne antifederalne koalicije, pokazala se izrazito visokom. Prema zakonima fizike, njihov otpor bi stoga morao biti jako slab. Za to ne čudi da su unajmili zaštitare.

Silom su došli na čelo te firme, silom, preglasavanjem, ismijavanjem izbornog zakona,  i ukazom Valentina Inzka. Silom se žele i održati na čelu iste firme. Nejasno je stoga što unajmljuju privatnike da čuvaju javno poduzeće?

Å to ne zovu Inzka da ih brani?
Prava drama se danas odvija u sjedištu Elektroprivrede HZ HB u Mostaru.  Kako doznaje Prvi. tv, novi Nadzorni odbor Elektroprivrede HZHB ne može ući u zgradu poduzeća.

Ljepotani električnog pogona sarajevske Platforme

Naime, unajmljeni zaštitari ne daju ući u zgradu EP HZ HB novim članovima Nadzornog odbora. Na licu mjesta je policija, većina djelatnika je van ureda i traže od vlasnika poduzeća, odnosno Vlade FBiH da pošalje pripadnike Specijalne policije kako bi se osigurala provedba odluka koje je danas donijela Skupština poduzeća.

Na licu mjesta su bili pripadnici policije, koji su napravili zapisnik i otišli.

Kako smo ranije objavili, Skupština  je smijenila aktualnu upravu na čelu s generalnim direktorom EP HZ HB Nikolom Krešićem.

Također, imenovan je i novi Nadzorni odbor.

Materijali sa mnoštvom slobodnih elektrona inače pružaju mali otpor prolasku struje, odnosno imaju mali tzv. specifični otpor. To je ustvari otpor kojega prolasku struje pruža žica presjeka 1 mm^2 dužine 1 m.

poskok.info BPZ.BA