Posjeta Kupresu bpz.ba Ski Ivan)

0
323

Uz veća skijališta na Čajuši i Stožeru, na Kupreškoj visoravni postoji i Športsko rekreacijski centar “SKI Ivan”. Spomenuti centar smješten je u selu Odžaku i već 16 godina nudi ugodan odmor i zabavu svim ljubiteljima snijega i zimskoga turizma.

Vlasnik spomenutog centra je obitelj Ravančić. Kažu nam: „Mali smo, ali imamo sve. Ovo je idealno mjesto za obitelji s djecom, osobito za one koji se prvi put susreću sa snijegom i skijanjem“.

I uistinu, ove nedjelje u centru susreli smo više obitelji s djecom. I dok su se jedni spuštali skijaškom stazom, na drugoj su djeca uživala u spustu saonicama i sličnim rekvizitima, a treći svladavali vještinu skijanja. U tomu su im na raspolaganju bili Petar i Ivan koji su to činili s puno strpljenja.

– Preporučujemo naše skijalište ne samo početnicima već i naprednim skijašima, a osobito ljudima koji nisu u velikoj formi, kažu nam braća Ravančić. Skije i pancerice iznajmljujemo tako da smo i s te strane na raspolaganju našim gostima – ističu Ravančići. Kao posebnu atrakciju ističu noćno skijanje kada je staza osvijetljena od 18 do 21 sat.

Podno skijaške staze je i ugodan restoran. U toplini vatre iz kamina u njemu su gosti potražili okrjepu. Uz napitke nude i ukusnu hranu, a na dobrome glasu je specijalitet njihove kuće „pogača Ivan“ spravljena s različitim vrstama mesa.

Obitelj Ravančić – gospođa Smilja i njezina djeca: Petar, Ivan i Josipa nadaju se da će u budućnosti svojim gostima ponuditi još dvije skijaške staze.

Njihovi gosti danas su bili uglavnom domaći s područja Hercegovine, ali i iz Bugojna i Uskoplja. Sreli smo i nekolicinu Dalmatinaca iz Splita i Brača, no njih je zbog aktualne pandemije ove sezone ipak manje.

Cjenik usluga ŠRC “SKI Ivan” možete pogledati ovdje.

Zora Stanić/Tomislavcity

 

 

 

Zora Stanić/Tomislacity