Poznati znanstvenik dao svoj konačan odgovor na pitanje postoji li život nakon smrti

0
603

Od samih početaka čovječanstva ljudi se pitaju postoji li život nakon smrti. I dok nam gotovo sve religije tvrde da postoji drugi svijet, znanstvenici su utvrdili suprotno.

Sean Carrol, kozmolog i profesor fizike na kalifornijskom Institutu za tehnologiju, odlučno tvrdi da je život nakon smrti nemoguć, piše Independent.

“Da bi postojala mogućnost ikakvog oblika života nakon smrti, svijest bi morala biti potpuno odvojena od našeg fizičkog tijela”, rekao je i objasnio da se naša svijest ne sastoji od besmrtne duše, nego od serije atoma i elektrona.

“Uvjerenje da naša svijest može postojati nakon smrti i propadanja našeg tijela u suprotnosti je sa zakonima fizike. Ti nam zakoni dokazuju da ne postoji način da se informacije koje su pohranjene u našem mozgu mogu sačuvati nakon smrti”, tvrdi Carrol.Poznati znanstvenik dao svoj konačan odgovor na pitanje postoji li život nakon smrti

Kako bi to objasnio, poslužio se kvantnom teorijom polja koja, pojednostavljeno, tvrdi da za svaki tip čestica postoji određeno polje te da svaka vrsta čestica u svemiru postoji na određenoj razini, prenosi Index.hr.

Carrol kaže da bi u slučaju da postoji mogućnost života nakon smrti, testovi u kvantnom polju pokazali neku vrstu “spiritualnih čestica”, ali da se to nije dogodilo.

“Ako ne postoji ništa osim atoma i dosad poznatih sila, jasno je da ne postoji način da duša preživi smrt tijela”, zaključio je.

Dodao je kako će se tek kad ovo saznanje bude prihvaćeno, znanost moći pozabaviti puno zanimljivijim pitanjima.

“Jednom kad prihvatimo da je ovo realnost, moći ćemo se posvetiti traženju odgovora na pitanje kako zaista funkcionira svijest ljudskih bića”, kaže Carrol.