Pred Pjacom, Rogom i ostalima još je puno rada žele li postati ‘svjetske klase’

0
634

Pogled na statistiku na službenoj Bayernovoj stranici otkriva podatak iz noćne more.

Uoči utakmice Bayerna i Dinama napisali smo kako bi i poraz od 5-0 bio prihvatljiv za Modre, s obzirom na razliku u kvaliteti dviju momčadi, kao i činjenicu da je u prošloj sezoni Lige prvaka Bayern zabio čak 7 golova Šahtaru i Romi, te 6 Portu. Klubovima koji su kvalitetniji od Dinama.

>>> KOMENTAR: Poraz Dinama od 5-0 večeras u Munchenu će biti prihvatljiv

Igrom slučaja rezultat je završio baš kao što smo predviđali, a i prezentacija Dinama na terenu protiv moćnijeg suparnika bila je manje-više očekivana. Nažalost, ona pobjeda protiv Arsenala nekima je možda i previše dignula krila, no ovo prizemljenje od strane Bayerna možda je i dobro za Pjacu, Roga i ostale mlade Dinamove igrače, da vide kako je pred njima još puno rada kako bi postali “svjetski igrači”.

Nakon onakve sinoćnje prezentacije Modrih nije ni čudno da većina njemačkih medija piše kako je Bayern odradio lagani trening i zagrijavanje za derbi utakmicu u nedjelju protiv dortmundske Borussije. Naše želje uoči utakmice su bile da Dinamo pokaže da u određenim trenucima može parirati Bayernu pa čak i stvoriti neku izglednu priliku. No, želje su jedno, a realnost, i to surova nešto sasvim drugo…

Ah, ta statistika

Pogled na statistiku na službenoj Bayernovoj stranici otkriva podatak iz noćne more. Dinamo je imao posjed lopte od samo 23,30 posto, a Bayern od 76,70. Ne sjećamo se dugo da je neki klub u Ligi prvaka imao tako siromašne znamenke što se tiče posjeda. No, službena statistika na UEFA-inoj stranici ipak je drukčija i ide u korist Dinama, a ona kaže kako je Dinamo imao 29 posto posjeda lopte, a Bayern 71 posto što je već u rangu prihvatljivog kad igrate protiv Bayerna ili Barcelone.

bayern stats