Predsjednik Čović se sastao s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore

0
254

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović, sastali su se danas u Zagrebu.

Prilikom susreta, sugovornici su razgovarali o važnosti razvoja gospodarstva u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te robnoj razmjeni koje ove dvije zemlje imaju.

Dr. Čović je istaknuo važnost osnaživanja gospodarskih veza, posebno kroz otvaranje ureda HGK u Sarajevu i u Mostaru. Također je istaknuo, kako nakon dvogodišnje stanke, uzrokovane pandemijom COVID-19, najznačajnija sajamska manifestacija u BiH, Međunarodni sajam gospodarstva Mostar, nastavlja s radom.

Na 23. međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2022. svoje gospodarske potencijale predstaviti će zemlja partner – Mađarska. Sajamska manifestacija će biti obogaćen regionalno i međunarodno vrlo značajnim konferencijama, čime se partnerima i izlagačima na jednom mjestu nudi jedinstvena ponuda i spoj sajamskih i konferencijskih događanja, među kojima posebnu ulogu ima i Hrvatska gospodarska komora pridonoseći u stvaranju pozitivnog i prijateljskog ozračja.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović je naglasio kako je Bosna i Hercegovina vrlo važan gospodarski partner Hrvatske, podsjetivši kako veliki broj poduzeća iz Republike Hrvatske posluje u Bosni i Hercegovini.

Gospodarska suradnja i jačanje gospodarskih veza Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine mora biti još i bolja i na tome svakako treba raditi, zaključeno je.

(parlament.ba)