Predsjednik Čović u Deževicama: Moramo dolaziti, moliti i očuvati ovo od Boga dano mjesto

0
692

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas boravi u Deževicama, općini Kreševo gdje je u Župi Gospe Snježne nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić blagoslovio novi kip sv. Jakova Markijskog postavljen na istoimenom vrelu odnosno svetištu.

“Meni osobno je uvijek prigoda biti ovdje u svetištu, Kreševu ili našoj Središnjoj Bosni kada god to obaveze dopuste a pogotovo u ovako važnim prilikama kakva je današnja svečanost u Deževicama. Ponovit ću ono što smo danas imali priliku čuti od župnika, ovo je naša zemlja i naš dom, i moramo dolaziti redovito te nastojati biti uz ovaj kraj koji se, kako vidim, posljednjih godina vidno promijenio na bolje. Vjerujem kako će povratnika biti sve više kao i njihova mjesta za normalan i čovjeka dostojan život. Iznimno mi je drago da kada pričamo o povratku i ulaganju u ovaj kraj, mogu spomenuti kako je općina Kreševo sada povezana i sa autocestom te će nam nadam se i ova činjenica pomoći da nastavimo čuvati ovo od Boga dano mjesto, ovaj biser prirode koji takvim mora i ostati”, kazao je predsjednik Čović u izjavi za medije povodom današnje svečanosti u Deževicama te još jednom istaknuo važnost ovoga mjesta rekavši kako ovdje treba dolaziti, moliti i uživati te biti potpora našim ljudima ovdje. “I samo svetište nosi takvu poruku” zaključio je predsjednik Čović.

Predsjednik Čović je predvodio mnogobrojno izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH iz Županije Središnja Bosna koje je nazočilo procesiji, blagoslovu kipa te svetoj misi koju je predvodio kardinal Puljić.

Na koncu misnog slavlja u ime organizatora i domaćina današnje svečanosti u Deževicama, načelnik općine Kreševo Renato Pejak je predsjedniku Čoviću uručio prigodan dar zahvale.

Naime, prema riječima župnika don Marina Marića, predsjednik Čović je na stalan i sustavan način podržavao ovu Župu još od 2007. godine i izgradnje puta prema istoj te se redovito odazivao svakoj molbi upućenoj mu glede pomoći Župi ili pak svetištu.