PredsjedniÅ¡tvo BIH “jednoglasno” U Ameriku ide “Najpametniji”

0
481

Predsjedništvo BiH je na 12. redovitoj sjednici prihvatilo poziv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame, upućen predsjedatelju Predsjedništva BiH dr. Draganu Čoviću, za sudjelovanje na Summitu vođa u borbi protiv ISIL-a i nasilnog ekstremizma, koji će biti održan u New Yorku, 29.09.2015. godine.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Narodne Republike Kine Xija Jinpinga i glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona, upućen predsjedatelju Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Draganu Čoviću,covic-d-595x340 za sudjelovanje na Susretu svjetskih vođa o rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena: opredjeljenost za akciju (UN-Women), koji će biti održan u New Yorku, 27.09.2015. godine.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana, upućen Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, za službeni posjet Republici Turskoj krajem 2015. godine.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvaćanju sporazuma i određivanju potpisnika za Sporazum o osnutku fonda zemalja Zapadnog Balkana.

Predsjedništvo BiH je dalo odobrenje za zaključivanje:
– Memoranduma o suradnji u području mladih izmeÄ‘u Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva Å¡kolstva, znanosti, istraživanja i sporta Republike Slovačke,

– Sporazuma o provedbi zajedničke platforme o upravljanju podacima za razvitak regionalnog sustava ranog upozoravanja i analize rizika ‘Granična straža’.

Predsjedništvo BiH je odlučilo da uputi pozive glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu i predsjedniku Narodne Republike Kine Xiju Jinpingu da posjete Bosnu i Hercegovinu 2015. godine, navodi se iz Ureda za informiranje Predsjedništva BiH. bpz.ba