Tjedni komentar… mediji i projekcija su temelji novih političkih opcija.

0
597

Stara narodna mudroslovica kaže ” svako vrijeme nosi svoje breme”  te i ovo što čini analitički tim BPZ-a   je preteča novog vremena / projekta. Za očekivati je naredne godine učinak, kroz  povijesne promjene paradigme studija znanosti  u oblasti novinarstva …. novi studij za nove generacije , prvi upisnici studija MEDIJA I PROJEKCIJA  onako kako je mala Šimušina  od običnih portala  kreirala i producirala regionalne portale čija čitanost je iznad deset tisuća  posjetitelja/ čitatelja …koji tiraž… i zaista  “novo vino u nove mješine” zakon vječni.

Netraje onaj ko je jak,jak je onaj koji traje

Ulična moda 2020-2021: ne-trivijalni stil ulice i ulice

Mala Šimušina -Mediji i Proekcija -Malta

Plenković večeras dolazi u Livno na predizborni skup HDZ-a i HNS-a - Posušje.info

Isprika svima koje smo opterećivali u svako vrijeme sa različitim temama, ali  sad shvaćate šta je  medij i projekcija. Od 1.12..2022 ne šaljem linkova na viber, ni WhatsApp kako bi otvorili prostor novom projektu.  Može bit je mala Šimušina idejni tvorac nove  studentske generacije. Svidjela mi se  iskrena poruka (ne šalji mi. imam sve na portalima”) predsjednika HSSa Marija Karamatića koji je uvijek konkretan i kaže što misli. Upravo takvi političari nam trebaju u novom političkom projektu.  Politika je umijeće raznovrsnih talenata,  a portali  podstiču mlade političare na razmišljanje, na analizu problema, i pronalaženje rješenja. U konačnici, putem medija i projekcije ulaze u političko razmišljanje i djelovanje. A mudrost je najpotrebnija, često zahtjeva i žrtvu…npr da Antonija Banožić nije sama za sebe glasovala evidentno bi na Skupštini ZHŽ djelovalo jedinstvo HDZ 1990  Teško je razumjeti politiku, a često djeluje genetika ispred politike kroz demokratsku formu.  Vjerujem kako su zastupnici HDZ 1990 Ljubuški glasovali za kandidate HNS.a. Vrlo često vidik s visine orla je mnogo jasniji. Demokratski izbori i više kandidata je dobar princip kako bi se artikulirala različita mišljenja.
Ali vratimo se temi i zaključimo:  Budućnost je u medijima i projekciji, struci i znanju…… večernje škole koštaju ali nema kvalitete.
Autor objave Mladen Ljubić Vajta