Trump podržao Orbanov tvrdi stav prema migrantima

0
619

Američki predsjednik Donald Trump i mađarski premijer Viktor Orban razgovarali su u subotu telefonom suglasivši se o potrebi za čvrstim nacionalnim granicama, priopćila je Bijela kuća.

Trump je čestitao Orbanu na formiranju nove vlade koja je preuzela dužnost 8. svibnja. Konzervativni Orban, žestoki protivnik imigracije, u travnju je osvojio treći uzastopni i četvrti ukupno mandat.

Orban i Trump su obećali održati snažne američko-mađarske odnose, što je još jedan primjer kako Trump nastoji održavati bliske odnose s vladama u Europi koje su oštre prema imigraciji.

Trump pohvalio i Contea

Trump je nedavno pohvalio novog talijanskog premijera Giuseppea Contea, čelnika vlade koja ima tvrd stav prema migrantskim pitanjima.

Orbanovo žestoko protivljenje imigraciji i azilantima dovelo je Mađarsku u sukob s Bruxellesom i nekim zemljama u Europskoj uniji.

Prošli je tjedan označio val migranata koji je zapljusnuo Europu zadnjih godina kao urotu burzovnih špekulanata koji žele povećati svoj profit i pritom izričito naveo američkog valutnog špekulanta i globalističkog aktivista rođenog u Mađarskoj Georgea Sorosa