U blagdanskom razdoblju ne komentiramo političke teme!

0
384

Reagirajući  na najnovije provokacije iz Beograda, iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske poručuju da ostaju pri stavu da u ovom blagdanskom razdoblju, kada bismo svi trebali biti posvećeni svojim obiteljima i najmilijima, ne komentiraju političke teme.

-Ured Predsjednice Republike Hrvatske ostaje pri stavu da u ovom blagdanskom razdoblju, kada bismo svi trebali biti posvećeni svojim obiteljima i najmilijima, ne komentira političke teme. Za to će biti vremena početkom iduće godine, kada prođu i blagdani pravoslavnih vjernika. Ako, pak, političari ipak žele slati poruke u vrijeme blagdana, one trebaju biti nekonfliktne, te pridonositi međusobnom razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja. Jedno od tih pitanja je i pitanje nestalih koje Predsjednica RH smatra ne samo političkim pitanjem već prije svega humanitarnim. Držimo da su upravo u ovo Božićno vrijeme još više u mislima sviju, posebno njihovih obitelji koje ih još traže”, poručili su s Pantovčaka,

Podsjetimo, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je u intervjuu za televiziju Pink u ponedjeljak kazao kako je po njemu istina da je mnogo više nestalih Srba nego Hrvata.

-Obmanjivali su Hrvate o nestalima, a mi smo izračunali da je više nestalih Srba nego Hrvata, pa kad sam to tamo rekao na inauguraciji svi su skočili na mene da sam četnik i svašta još… – rekao je Vučić i dodao: “Ispričavam se što sam vam rekao istinu”.

 

M.M.