ZELJKO: HNŽ ima ogromne razvojne potencijale, želim ih i ostvariti

0
411

Slaven Zeljko, nositelj liste HDZ-a BiH za Skupštinu Hercegovačko neretvanske županije u Podcastu Bura govorio je o predizbornom programu stranke koju predstavlja, viziji razvoja ove županije ali i problemima s kojima se stanovnici HNŽ-a svakodnevno suočavaju.

Zeljko je rekao kako turizam i poljoprivreda imaju ogromne razvojne potencijale u koje je HNŽ spremna ulagati. Cilj je da Vlada HNŽ potakne stvaranje uvjeta koji će omogućiti stanovnicima HNŽ-a da razvijaju svoje privatne poslove.
Govorio je o tomu kako HNŽ već sada potiče razvoj poljoprivrede i kako će ti poticaji u budućnosti samo rasti. Što se pak razvoja turizma tiče, jasno je kako Županija neće graditi hotele ili restorane, ali hoće izgrađivati infrastrukturu potrebnu za razvoj ove djelatnosti.
Također, istaknuo je kako je kako je razvoj IT sektora jedan od skrivenih potencijala u HNŽ-u.

 

Zeljko je, kroz razgovor s urednikom i voditeljem Podcasta Bura Juricom Gudeljom,  ukratko predstavio i predizborni program HDZ-a BiH za ovu županiju uz poseban osvrt na borbu protiv daljnje demografske devastacije. Iako svjestan kako je riječ o problemu ogromnih razmjera s kojim se suočava čitava regija, ipak je iznio određene planove kako u HNŽ-u potaknuti mlade ljude da ne odlaze nego da svoj život grade na ovom prostoru.
Govorio je i problemima u funkcioniranju Vlade HNŽ koja je posljednje četiri godine u tzv. tehničkom mandatu, ciljevima HDZ BiH kad je riječ o broju mandata u županijskoj Skupštini, odnosima među konstitutivnim narodima u HNŽ-u i drugim temama.