BEZ NJIH NE MOŽE: Hercegovci papi Franji zapjevali gangu, on se oduševio

0
1014

Papa Franjo u subotu navečer otputovao je iz Sarajeva nakon državnog i pastoralnog pohoda koji je potrajao nešto više od 11 sati no ni nakon napornog dana na njemu nisu bili vidljivi znaci umora, a osmjeh mu nije silazio s lica

Zrakoplov “Alitalije” kojim je zajedno, s ostalim članovima vatikanskog izaslanstva i doputovao iz Rima, odletio je iz sarajevske zračne luke oko 20 sati i 30 minuta, a Papa kao ni na dolasku nije propustio priliku rukovati se sa svima ne zaboravivši ni tehničko osoblje zaduženo za prtljagu i prihvat letjelica.

Nije izostala ni pjesma žena i muškaraca odjevenih u narodne nošnje koji su Papi zapjevali ganga, a po njegovom osmjehu izgleda da mu se veoma svidjela.

Prije je Svetom Ocu bio priređen svečani ispraćaj uz vojne počasti, a tom prigodom na posjetu su mu se posljednji zahvalili vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i član Predsjedništva BiH Dragan Čović koji su ga prvi i dočekali kao čelnici crkvenog odnosno državnog odbora za pripremu ovog pohoda.

Papin posjet Sarajevu protekao je bez i jednog izgreda, a tijekom brojnih susreta koje je imao i govorima koje je održao priskrbio je neskrivene simpatije svih građana glavnoga grada BiH, ali i brojnih hodočasnika koji su onamo stigli kako bi sudjelovali u svečanom misnom slavlju na stadionu Koševo gdje se okupilo gotovo 70 tisuća ljudi.

Mir, oprost i zajedništvo temeljne su poruke koje je Papa poslao pozivajući sve u BiH na gradnju i jačanje trajnog mira u toj zemlji. bpz.ba