Evo što je Nikola Karabatić poručio uoči okršaja Hrvatske i Francuske

0
693
Autor: Igor Knežević bpz.ba

Rukometni klasik očekuje nas sutra od 18:15h, a svoje viđenje utakmice i tko će pobijediti dao je Nikola Karabatić.

Sutra u 18:15 h Hrvatska i Francuska igraju “rukometni klasik” koji za obje reprezentacije je izuzetno bitan, jer poraz znači i oproštaj od šansi da se plasira u polufinale. Svoje viđenje sutrašnje utakmice ponudio je i godinama najbolji francuski reprezentativac Nikola Karabatić.

“Hrvatska je vrlo opasna, dobro igra u obrani. Agresivni su. Mirko dobro brani iza. U napadu imamo opasnost od beka Mamića koji je dobro igrao jučer. Tu je Karačić, Duvnjak, Marko… Odlično igraju. Štrlek i Čupić na krilu, Zlatko Horvat…mislim. To je odlična ekipa, vrlo opasna”, kazao je Karabatić te onda dao mišljenja koja momčad će po njegovom mišljenju pobijediti:

“Mislim da će pobijediti ona ekipa koja će bolje igrati u obrani. Tu će biti razlika. Vidjeli smo da Hrvatska dobro igra u obrani 5-1 i 3-2-1. Mirko dobro brani iza, mi isto dobro igramo u obrani, tako da će glavni faktor biti obrana.”

Pomoćni trener Petar Metličić je pak kazao:

“Igram o s tradicionalnim rivalom zadnjih godina. Nažalost, u zadnje vrijeme ih nismo pobjeđivali, ali to ne znači da ih nećemo pobijediti sutra. Dolazimo u dobrom momentu, puni samopouzdanja. Čak bi rekao i neopterećeni, jer do sad što smo napravili, odigrali smo jako dobar turnir. Igrali smo dosta lepršavo, promovirali neke igrače koji nisu bili u prvom planu. Dogodilo se dosta pozitivnih stvari”, kazao je Petar Metličić te dodao:

“Naravno da se nećemo htjeti samo zadovoljiti s tim. Idemo sutra odigrati jednu pravu, mušku utakmicu. Biti veliki rival Francuzima. Nastojati ih držati što duže u šahu. Budemo li dugo igrali 6 na 6 teško ćemo ih pobijediti. Ali ako budemo pravi u obrani i puno budemo trčali onda imamo šansi”.

photo by: