MILAN KUJUNDŽIĆ PONOVNO NA ČELU HRVATSKE ZORE!

0
563
28.12.2014., Zagreb - Izborni stozer predsjednickog kandidata Saveza za Hrvatsku Milana Kujundzica u Folnegovicevoj ulici gdje se ocekuju rezultati prvog kruga predsjednickih izbora 2014./2015. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Unutarstranački izbori u Hrvatskoj zori održani su nakon dvije godine postojanja stranke jer je Milan Kujundžić u siječnju, nakon gubitka predsjedničkih izbora, stavio svoj mandat na raspolaganje.

Poznati liječnik i bivši predsjednički kandidat Milan Kujundžić u nedjelju je ponovno izabran za predsjednika Hrvatske zore – stranke naroda, kao jedini kandidat.

Kujundžić je dobio jednoglasnu podršku izvanrednog izbornog sabora Hrvatske zore na kojemu je izabrano novo stranačko vodstvo.

Za njegova zamjenika izabran je ekonomist Gordan Žanić, predsjednik zagrebačke organizacije Hrvatske zore i nekadašnji protukandidat Nadana Vidoševića na izborima za predsjednika Hrvatske gospodarske komore. Dopredsjednici stranke su Stjepan Sviben, Živko Zrilić i Milan Petrak.

Unutarstranački izbori u Hrvatskoj zori održani su nakon dvije godine postojanja stranke jer je Milan Kujundžić u siječnju, nakon gubitka predsjedničkih izbora, stavio svoj mandat na raspolaganje.

Kujundžića je ponovno za predsjednika izabralo 198 članova stranke, koliko ih se okupilo na saboru, od ukupno oko 3000 članova Hrvatske zore. Biranje je provedeno po načelu jedan član – jedan glas.

Nakon izbora Kujundžić je novinarima izjavio kako neće ići ni u kakve predizborne koalicije za parlamentarne izbore, a nakon izbora ne zanimaju ga nikakve “fotelje i podjele plijena”. Poručio je da će samo o stranačkim programima ovisiti eventualno koaliranje Hrvatske zore ako prijeđu izborni prag.

Ocijenio je i kako pobjedu na unutarstranačkim izborima ne smatra svojom pobjedom jer će “o pobjedi odlučivati hrvatski narod koji će na izborima pokazati želi li ostati na istome ili mijenjati stanje u Hrvatskoj”.

Od novog stranačkog vodstva očekuje da će raditi više od prethodnoga te već od sutra početi s pripremama za parlamentarne izbore. Za sada, kaže Kujundžić, planiraju izaći u pet izbornih jedinica – prvoj, drugoj, šestoj, devetoj i desetoj. bpz.ba