U svibnju kreće isplata invalidnina braniteljima iz ŽZH

0
578

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević sastao se u srijedu u Širokom Brijegu, u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke, sa županijskim ministrom za pitanja branitelja Mladenom Begićem, gradonačelnikom Širokog Brijega Mirom Kraljevićem i općinskim načelnicima Gruda Ljubom Grizeljom, Ljubuškog Nevenkom Barbarićem i Posušja Brankom Bagom.

Teme sastanka su bile provođenje Odluke o prestanku važenja Odluke o privremenoj obustavi osobnih invalidnina za korisnike prava iz općina Grude, Posušje, Široki Brijeg i Ljubuški i potpisivanje sporazuma o aktivnostima koje će biti poduzete u cilju njezine realizacije.

”Sporazum definira vraćanje svih neustavnih akata u zakonske okvire. Jednostavno će se revizija provoditi u ustavnom i zakonskom oviru”, kazao je, izmeÄ‘u ostalog, ministar branitelja ŽZH-a Mladen Begić.

Sporazum je prihvaćen i, nakon toga, potpisan, a svi sudionici sastanka su preuzeli obaveze koje trebaju ispuniti u sljedećem razdoblju.objetnica_prve_dragovoljacke 015

”Danas smo potpisali sporazum na koji nitko nije imao primjedbi niti načelnici općina ŽZH-a niti gradonačelnik Å irokog Brijega. Dogovorili smo otvaranje svih ureda za branitelje i vraćanje pečata kako bi institucije mogle normalno funkcionirati. Početkom svibnja bit će nastavljeno s isplatom invalidnina za branitelje iz ŽZH-a,” izjavio je federalni ministar za pitanja branitelja Salko Bukvarević. bpz.ba