Započeli ‘Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca’

0
219

Krunicom i misom zadušnicom u četvrtak je počela manifestacija “Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca”, kojom se obilježava 76. obljetnica ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Ove godine prva tri dana mise predvode i na njima propovijedaju zlatomisnici rodom iz župe Široki Brijeg, tako je jučerašnju misu predvodio fra Karlo Lovrić, priopćeno je iz Vicepostulature Široki Brijeg.

Misno slavlje putem radiovalova i interneta prenosila je Radiopostaja Široki Brijeg, a tako će biti i sljedećih dana, stoji u priopćenju.

Na kraju mise vicepostulator fra Miljenko Stojić dodijelio je nagrade na ovogodišnjem nagradnom natječaju na temu pobijenih hercegovačkih franjevaca, za uzrast djeca.

Prva nagrada pripala je sestrama Valentini i Ivani Begić, učenicama Osnovne škole (OŠ) Vranić za prozni rad pod nazivom “Širokobriški mučenici”. Drugu nagradu osvojila je Marta Crnjac, učenica Druge OŠ u Širokom Brijegu za rad “Pobijeni hercegovački franjevci”, dok je treća nagrada pripala učenici Prve OŠ Široki Brijeg Natali Topić za literarni rad “Pobjede nad pobjedama”./HMS/