ČOVIĆ MEĐU ALUMNISTIMA

0
605

Za jednu mladu osobu, ali i stranku kao organizaciju, ne postoji ništa važnije od umrežavanja. Taj neprocjenjivi kapital kontakata morate čuvati i održavati a upravo su okupljanja poput ovog danas izvrsna prilika za to”, kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH na III. okupljanju alumnista Političke akademije HDZ-a BiH koje se trenutno održava u Čitluku, javlja Hrvatski Medijski Servis.

ČOVIĆ MEĐU ALUMNISTIMA: Vi ćete biti predvodnici politika ne samo Hrvata, već i cjele BiH

Čović se nakon službenog otvorenja te uvodnih izlaganja kratkim govorom obratio alumnistima iz cijele BiH ali i alumnistima Zaklade hrvatskog državnog zavjeta iz Republike Hrvatske.

“Puno toga ovih dana ukazuje na činjenicu da narednih godina ništa neće biti isto odnosno da godina, dvije pred nama u političkom smislu neće biti obične. Rješenja se počinju nazirati, stoga posebno naglašavam kako svi mi zajedno nosimo odgovornost izgradnje života u BiH. Moramo prije svega biti dobro organizirani da bi bili politički narod a samim time imali mogućnost borbe za svoja stajališta”, kazao je Čović te dodao kako eventualne razlike u promišljanju ne smiju biti povod ni razlog za podjele.

“Prevažno je da drugima ne dopustimo mogućnost građenja svoje strategije na našim podjelama. Mi jesmo najmalobrojniji ali smo i najveći narod i to nas nadahnjuje za sva iskušenja koja su pred nama. Mi smo predvodnici svih pozitivnih vrijednosti počevši od euroatlantskih integracija”, dodao je.

U obraćanju mladim alumnistima među kojima je većina već realizirana u političkom smislu ili pak karijerno ostvarena u nekoj drugoj oblasti, osvrnuo se i na aktualne unutarnje odnosno vanjske političke prilike poput mehanizma koordinacije i izmjena Izbornog zakona.

“Što se nas kao predstavnika hrvatskog naroda tiče, mi smo uradili sve, ali to je opet samo početak. Ključni politički termin u BiH je povjerenje, i naredna godina će, opet ponavljam, biti ključna da, nadam se, ostvarimo potpuni mehanizam izborne legitimnosti svih, ustavom definiranih konstitutivnih naroda u BiH. Nećemo dopustiti da nam drugi biraju predstavnike, kazao je Čović te se ponovno vratio na temu mladih kazavši kako se ipak događa lagana transformacija struktura nositelja zakonodavne vlasti, barem kada je u pitanju HDZ BiH.

“Nema razvoja bez mladih ljudi i upravo ćete vi biti, a donekle već i jeste predvodnici politika ne samo hrvatskog naroda nego i cijele BiH. Budite najbolji u poslu koji radite i svaku obvezu shvatite kao odgovornost koja od vas traži vaš maksimum” poručio je alumnistima Čović.
Inače, ovo treće po redu okupljanje alumnista traje do sutra popodne a osim ovog Čovićeva, alumniste očekuju razna zanimljiva predavanja