Marijini obroci dnevno hrane milijun djece

0
736

Marijini obroci, međunarodna organizacija koja je započela svoj program prehrane prehranjujući samo 200 djece u Malaviju 2002. od danas daje hranjivi obrok milijunu najsiromašnije djece svakoga dana kada pohađaju školu.

Kako bi proslavili 1 035 637 djece koju hrane u 12 zemalja na 4 kontinenta, volonteri hrvatskog ogranka Marijinih obroka pozivaju vas na humanitarnu utrku na 5 km „Trčimo za dijete 31“ koja će se održati 31. svibnja u Zagrebu u parku Maksimir, na velikoj pozornici u 12 sati.

Osim utrke, posjetitelji parka moći će uživati u dodatnom glazbenom i zabavnom sadržaju. Službeni program počinje u 10.00 sati, a sudjelovat će zbor ROCK akademije, nove zvijezde glazbene scene: Antonela Đinđić, Egon Marić, Pjerino Ružević, Tomislav Užarević i Valentina Trstenjak, Melanie Malike Acorlor, a program će voditi Tamara Loos.

Neće nedostajati niti sadržaja za ljubiteljice mode – poznati hrvatski dizajneri donirali su svoje komade koji će biti predstavljeni i ponuđeni na aukciji. Uz veliku utrku na 5 km, bit će organizirana i manja, namijenjena djeci u dužini od 1 km oko trećeg jezera, a povest će je poznati hrvatski sportaši.

Utrka je organizirana pod pokroviteljstvom parka Maksimir, Hrvatskog društva skladatelja te poduzeća: Jamnica, Ledo, Cinestar i Cineplexx kina, A.S.TEKS d.o.o., Erste d.o.o. za upravljanje obveznim mirovinskim fondom te Zaks zlatarnica i Argentum srebrnarnica.

Svi zainteresirani, za utrku se mogu prijaviti na sljedećoj poveznici: bpz.ba

 

M.M.