Skandalozan prijedog premijera Oreškovića: Za šefa svih hrvatskih špijuna predlaže generala Dragu Lovrića

0
675
Zagreb, 030112. Vojno uciliste Petar Zrinski. Ministar obrane Ante Kotromanovic odrzao je prvi siri kolegij s celnicima ustrojstvenih cjelina u Ministarstvu obrane i Glavnom stozeru Oruzanih snaga RH. Na slici: Visnja Tafra, Ante Kotromanovic i Drago Lovric. Foto: Davor Pongracic / CROPIX

PREMIJER Tihomir Orešković za ravnatelja Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS) predložit će umirovljenog generala Dragu Lovrića, bivšeg načelnika Glavnog stožeraHV-a i bivšeg člana SK Pokreta za Jugoslaviju.

Maxportal je iz pouzdanog izvora primio informaciju da je premijer Orešković već obavio razgovor s Lovrićem i da će u petak Predsjednici predložiti da Lovrić naslijedi Ivicu Panenića.

Taj prijedlog premijera Oreškovića analitičari ocjenjuju skandaloznim jer je bivši načelnik Glavnih stožer glavni krivac za katastrofalno stanje u Hrvatskoj vojsci i gotovo sigurni optuženik u aferi MiG-ovi a mogla bi ga zobuhvatiti i istraga u skandaloznoj prodaji oružja ISIL-u.

O velikom broju afera – let helikopterima za Tuzlu, skandal s akrobatskom grupom Krila Oluje, najam helikoptera privatnoj firmi, pad MiG-ova, afera Patria, proglašavanje vojarne Kupare i Kovčanje neperspektivnim da bi ih DUDI mogao prodati Rusima – na Maxportau smo već pisali.. A ima toga još…..

Pouzdano znamo da će biti obuhvaćen istragom u aferi MiG-ovi….

USKORO OPŠIRNIJE…. bpz.ba