Svečano obilježena 30. obljetnica osnutka JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar

0
355

U hotelu Mepas u Mostaru danas je održana svečanost obilježavanja 30. obljetnice osnutka JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.

Svečanosti su nazočili i dužnosnici HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH  izvršne i zakonodavne vlasti svih razina u BiH, koje je predvodio predsjednik dr. Dragan Čović, koji se i obratio nazočnima.

Predsjednik Čović je uz pozdrave nazočnim čestitao 30. obljetnicu osnutka JP Elektroprivrede HZ HB. Istaknuo je jasnu poruku uloge Elektroprivrede HZ HB za Bosnu i Hercegovinu, primarno za hrvatski narod u BiH i područje na kojemu djeluje.

„Zajedno s upravom Elektoprivrede HZ HB svi oni koji obnašaju dužnosti na izvršnim i zakonodavnim funkcijama u BiH, zajedno sa svim drugim institucijama koji se dotiču sukladno ustavnim nadležnostima područja Elektoprivrede, osmislimo našu strategiju razvoja kako bi se uz 40 godina Elektoprivrede HZ HB, oni koju to budu obilježavali mogli kazati da smo postigli sve ono što je danas vrh u tehnološkom i svakom drugom smislu, kada je u pitanju snabdjevanje električnom energijom i što ona prati“, kazao je predsjednik Čović.

„Sve razvojne komponente moramo sami osmisliti zajedno, i Elektroprenos, i gosti iz drugih elektoprivreda koji su danas ovdje, kao i vi. Nositelji izvršne i zakonodavne vlasti moraju osigurati bržu i bolju izmjenu zakonodavne regulative, koja će pratiti trendove koje danas postoje u svijetu“, istaknuo je među ostalim predsjednik Čović.

Govoreći o globalnim izazovima, recesije i energetskim izazovima, istaknuo je: „niti jedan gospodarstvenik ili gospodarski sustav, na području gdje djeluje Elektroprivreda HZ HB, ne smije osjetiti udare recesijskih izazova koje dolaze u ovom vremenu“, naglasio je predsjednik Čović, te pozvao da se promišlja i karatkoročno i dugoročno.

„Činjenica da možemo biti nositelji razvoja u svakom drugom segmentu života u BiH kroz razvoj Elektoprivrede HZ HB, ja vas na to potičem. Za to će nam trebati sagledavanje svih problema, brzo donošenje odluka, i standarde koje je postavila Europska unija u drugim segmentima, slijediti i na području energije“, istaknuo je predsjednik Čović.