UOČI BORBE GODINE STIPE MIOČIĆ otkrio da mu je Hrvatska na prvom mjestu!

0
354

Kad je u ožujku prošle godine u Zagrebu sparirao s Mirkom Filipovićem fotoreporteri su uslikali i desno stopalo na kojem Stipe ima istetoviran stari hrvatski grb.

“Daj mi borbu za naslov”, vikao je Stipe Miočić prema predsjedniku UFC-a Dana Whiteu nakon što je za samo 54 sekunde pobijedio Andreja Arlovskog. White mu je uslišao želje, te će Miočić ovog vikenda, u večeri sa subote na nedjelju, pokušati donijeti Hrvatskoj prvi naslov prvaka u UFC-u. I to u najjačoj kategoriji – teškaškoj. Zadatak neće biti nimalo lagan, jer se branitelj naslova Fabricio Werdum bori pred svojim navijačima u Curitibi, no Miočić odiše samopouzdanjem.

“Uzbuđen sam zbog borbe za titulu. To je ono što želim. Nije mi bitno gdje ću se boriti. To može biti i na drugoj planeti. Mogli su mi reći da se dođem boriti na Sjeverni pol i ja bih se pojavio”, rekao je Stipe UFC novinarki Megan Olivi u intervjuu.

“Želim svijetu pokazati što mogu. Smatram da sam bolji od Werduma u svim aspektima. On je dobar na parteru, ali i ja sam. Kondicijski sam bolje pripremljen, bolji sam boksač i pogađam iz boljih kuteva. Imat ću taktiku za koju neće biti spreman”, dodao je Miočić.

Po zanimanju vatrogasac iz američkog grada Clevelanda, Miočić je prvi put Domovinu Hrvatsku posjetio 2014. godine. Tada je isticao veliku zahvalnost što je imao priliku posjetiti svoju zemlju, a koliko mu Hrvatska znači govori i najava koju je napisao na svom Facebook profilu:

“Donijet ću titulu u Cleveland, to je moj grad koji volim. Ovo je za Cleveland i Hrvatsku“.

Dakle, ne za Cleveland i Sjedinjene Države, već Hrvatsku. Doduše stavio je fotografiju s hrvatskom i zastavom SAD-a, ali zna se koja mu je zemlja važnija. Kad je u ožujku prošle godine u Zagrebu sparirao s Mirkom Filipovićem fotoreporteri su uslikali i desno stopalo na kojem Stipe ima istetoviran stari hrvatski grb. bpz.ba

Dalibor Urukalović/Pixsell | Autor: Dalibor Urukalović/Pixsell