PROPAGANDA ILI REALNOST? Specijalci na ulicama Mostara.Stigle “ozbiljne” prijetnje…

0
567

Mostarska policija dobila je ”ozbiljne prijetnje” o mogućem terorističkom napadu.  Zbog svega toga su policijske snage dignute u stanje pripravnosti iako je moguće da se radi i o namjernom sijanju panike i propagandnom ratu. Slično stanje pripravnosti bilo je ovih dana i u Ljubuškom i Grudama, zbog anonimnih poruka koje su stizale. Vrlo je lako moguće da je netko paniku nakon Zvornika nastojao proširiti i na područje Hercegovine. Puštena je potom informacija da će se napasti na jedan trgovački centar u Mostaru itd..itd…

Federalna uprava policije uključila se ranije u istragu poruka koje su proteklog tjedna kružile Mostarom o mogućem napadu ”poput onoga u Zvorniku” te na poziv da se izbjegavaju veća okupljanja.

Naime, od prošlog četvrtka u popodnevnim satima Mostarom se počela širiti informacija kako neki ”povjerljivi izvori najavljuju mogućnost napada poput onih u Zvorniku u naredna 3-4 dana, pa se savjetuje da se tih par dana izbjegavaju veći događaji”.

Nakon napada u Zvorniku, u kojem su ubijeni policajac i napadač, policija u Republici Srpskoj digla je razinu svoje pripravnosti. U Federaciji ta mjera nije bila toliko primjetna, pogotovo ne u Mostaru, dok primjerice policajci u Hercegbosanskoj županiji osiguravaju zgrade dugim cijevima.